Nowość: Swift-Cut Plate Rider

PLATE RIDER

Swift-Cut Plate Rider oferuje maksymalną niezawodność przy cięciu cienkiego materiału. Rozwiązanie dedykowane jest dla branży wentylacyjnej. Narzędzie w pełni współpracuje z oprogramowaniem HVAC (Parametryczna biblioteka kształtów wentylacyjnych).

Plate Rider to narzędzie, które po założeniu na palnik dociska ciętą blachę, pozwalając zachować odpowiednią odległość palnika. Umożliwiają to 4 kulki łożyskowe przymocowane do talerza. Narzędzie to pozwala na obróbkę cienkich blach przy najwyższej jakości cięcia.

Dlaczego powstał Plate Rider?

Filozofią firmy Swift-Cut jest budowanie niedrogich i niezawodnych produktów. Zdaliśmy sobie sprawę, że na rynku nie było przystępnego cenowo rozwiązania do cięcia HVAC, dlatego postanowiliśmy uzupełnić tę lukę.

System Plate Rider jest sprawdzoną metodą cięcia cieńszych materiałów jeszcze dokładniej. Sam system jest prosty i potrzebuje jedynie podłączenia do kontaktu oraz stałego dopływu powietrza 8 bar. System ten został stworzony do pracy z modułem SwifttCAM HVAC ale działa również w połączeniu z Auttoesk’s CAMduct.

Dzięki temu prostemu urządzeniu możemy zaoferować naszym klientom niedrogie, niezawodne i dokładne cięcie!

Dane techniczne:

Cięcie robocze: 8 bar