Stół plazmowy Swift-Cut Pro 4000 – NOWOŚĆ!

Stół plazmowy CNC Swift-Cut Pro 4000

Obszar cięcia: 4000 mm x 2000 mm

Swift-Cut Pro 4000 to najnowszy stół wśród modeli Pro. Jego atutem jest duży obszar roboczy, doskonale nadający się do zastosowań przemysłowych. Stół CNC pracuje na intuicyjnym i łatwym w obsłudze oprogramowaniu SigmaNEST, które pozwala zautomatyzować proces projektowania i wycinania części. Minimalizuje to potrzebę zaangażowania programisty i operatora, tym samym powodując, że cięcie plazmowe staje się dostępne dla każdego, kto potrafi obsługiwać komputer.

Seria Pro w sposób maksymalnie wydajny korzysta ze źródeł plazmowych Hypertherm Powermax, a model Pro 4000, jako jedyny z rodziny może współpracować także ze zmechanizowanym źródłem MAXPRO200.

Stół plazmowy CNC Swift-Cut Pro 4000 umożliwia obróbkę materiałów takich, jak stal nierdzewna, stal czarna, aluminium, cynk, mosiądz i wielu innych.

Stół dostępny w sprzedaży: wiosna 2019r.

Stół plazmowy jest kompatybilny z przecinarkami plazmowymi Hypertherm Powermax 45, 65, 85, 105, 125 oraz zmechanizowanym źródłem Hypertherm MAXPRO200.

Maksymalne przebicieStal czarnaStal nierdzewnaAluminiumCykl pracy100% cyklu pracy
Powermax 4510 mm9,5 mm9,5 mm50%32 A
Powermax 6516 mm12 mm12 mm50%46 A
Powermax 8519 mm16 mm16 mm60%66 A
Powermax 10522 mm20 mm20 mm80%94 A
Powermax 12525 mm20 mm25 mm100%125 A
MAXPRO20032 mm25 mm25 mm100%200A

Dowiedz się jeszcze więcej:

Zabezpieczenia stołów do cięcia plazmowego Swiftcut

Zdrowie pracowników jest dla nas najważniejsze, dlatego wszystkie maszyny Swift-Cut posiadają skuteczne zabezpieczenia, co potwierdza certyfikat CE. Nasze stoły plazmowe CNC wyposażone są w dodatkowe opcje poprawiające bezpieczeństwo pracy (np. systemy odciągowe w przypadku stołu wodnego lub filtro-wentylatorów, jak również osłonę przed iskrami oraz cząstkami metalu).

sigma_swift_cut

Osłony kabli w stole do kowalstwa artystycznego Swiftcut

Konsola stołu plazmowego Swifcut

System oddciągowy stołu cnc Swiftcut