Stół plazmowy Swift-Cut Pro 1250

Stół CNC Swift-Cut Pro 1250

Obszar cięcia: 1250 mm x 1250 mm

Swift-Cut Pro 1250 to najbardziej kompaktowy stół plazmowy CNC z kolekcji Swift-Cut. Najwyższa jakość wykonania oraz wyjątkowe oprogramowanie CAD/CAM pozwala na:

• cięcie wszystkich metali: stal nierdzewna i czarna stal, aluminium, miedź, mosiądz, cynk,
  • cięcie blach o grubości od 0.5mm do 25mm,
  • pracę z prędkością od 1 do 12 m/minutę,
  • zapewnienie doskonałej jakości cięcia.

Ta wypalarka plazmowa to idealne rozwiązanie dla małych warsztatów, placówek oświatowych, projektantów i artystów, zakładów ślusarskich, producentów metali oraz firm zajmujących się projektowaniem i produkcją bram, ogrodzeń.

Stół plazmowy jest kompatybilny z przecinarkami plazmowymi Hypertherm Powermax:
45, 65, 85, 105, 125.

Maksymalne przebicie Stal czarna Stal nierdzewna Aluminium Cykl pracy 100% cyklu pracy
Powermax 45 10 mm 9,5 mm 9,5 mm 50% 32 A
Powermax 65 16 mm 12 mm 12 mm 50% 46 A
Powermax 85 19 mm 16 mm 16 mm 60% 66 A
Powermax 105 22 mm 20 mm 20 mm 80% 94 A
Powermax 125 25 mm 20 mm 25 mm 100% 125 A

Dowiedz się jeszcze więcej:

Zdrowie pracowników jest dla nas najważniejsze, dlatego wszystkie maszyny Swift-Cut posiadają skuteczne zabezpieczenia, co potwierdza certyfikat CE. Nasze stoły plazmowe CNC posiadają dodatkowe opcje poprawiające bezpieczeństwo pracy (np. systemy odciągowe w postaci stołu wodnego lub filtro-wentylatorów, jak również osłonę przed iskrami oraz cząstkami metalu).

sigma_swift_cut