Stół plazmowy Swift-Cut Pro 3000

Stół plazmowy CNC Swift-Cut Pro 3000

Obszar cięcia: 3000 mm x 1500 mm

Swift-Cut Pro 3000 to duży stół CNC do cięcia plazmowego. Zapewnia dużą powierzchnię roboczą, dlatego świetnie sprawdzi się jako bardzo wydajny, plazmowy stół produkcyjny, wykorzystywany do całodziennej pracy. Zbudowany jest z trwałej, spawanej ramy stalowej, która zapewnia właściwą sztywność. Tak jak w przypadku mniejszych modeli Swift-Cut, Pro 3000 posiada wolnostojącą konsolę operatora oraz funkcję parkowania bramy, która ułatwia załadowanie pełnowymiarowego arkusza blachy.

Stół plazmowy CNC Swift-Cut Pro 3000 umożliwia obróbkę materiałów takich, jak stal nierdzewna, stal czarna, aluminium, cynk, mosiądz i wielu innych.

Grubość cięcia maszyny wynosi od 0,5mm do 25mm. Stół pracuje z prędkością od 1-12m/min. Jako źródło plazmy wykorzystuje w pełni profesjonalne przecinarki plazmowe Powermax.

Stół plazmowy Swift-Cut Pro 3000 polecany jest zakładom ślusarskim oraz zakładom z branży: metaloplastyka, prototypowanie, obszar utrzymania ruchu.

Stół plazmowy jest kompatybilny z przecinarkami plazmowymi Hypertherm Powermax 45, 65, 85, 105, 125

Maksymalne przebicie Stal czarna Stal nierdzewna Aluminium Cykl pracy 100% cyklu pracy
Powermax 45 10 mm 9,5 mm 9,5 mm 50% 32 A
Powermax 65 16 mm 12 mm 12 mm 50% 46 A
Powermax 85 19 mm 16 mm 16 mm 60% 66 A
Powermax 105 22 mm 20 mm 20 mm 80% 94 A
Powermax 125 25 mm 20 mm 25 mm 100% 125 A

Dowiedz się jeszcze więcej:

Zdrowie pracowników jest dla nas najważniejsze, dlatego wszystkie maszyny Swift-Cut posiadają skuteczne zabezpieczenia, co potwierdza certyfikat CE. Nasze stoły plazmowe CNC wyposażone są w dodatkowe opcje poprawiające bezpieczeństwo pracy (np. systemy odciągowe w przypadku stołu wodnego lub filtro-wentylatorów, jak również osłonę przed iskrami oraz cząstkami metalu).

sigma_swift_cut