Stół plazmowy CNC Swift-Cut Pro 3000

Obszar cięcia: 3000 mm x 1500 mm

Swift-Cut Pro 3000 to duży stół CNC do cięcia plazmowego. Zapewnia dużą powierzchnię roboczą, dlatego świetnie sprawdzi się jako bardzo wydajny, plazmowy stół produkcyjny, wykorzystywany do całodziennej pracy. Zbudowany jest z trwałej, spawanej ramy stalowej, która zapewnia właściwą sztywność. Tak jak w przypadku mniejszych modeli Swift-Cut, Pro 3000 posiada wolnostojącą konsolę operatora oraz funkcję parkowania bramy, która ułatwia załadowanie pełnowymiarowego arkusza blachy.

Stół plazmowy Swift-Cut Pro 3000 polecany jest zakładom ślusarskim oraz zakładom z branży: metaloplastyka, prototypowanie, obszar utrzymania ruchu.

Cechy Swift-Cut Pro 3000:

• pozwala na cięcie blach o grubości od 0.5mm do 25mm,
  • prędkości cięcia: zależne od modelu zainstalowanej plazmy,
  • prędkość pozycjonowania – 20 m/min,
  • diagnostyka, szczegółowa kontrola jakości na etapie produkcji oraz kalibracja wszystkich modeli stołów z użyciem systemów firmy RENISHAW gwarantuje maksymalną jakość i powtarzalność pracy maszyn,
  • model Swif-Cut Pro 3000 występuje w 2 wersjach stołu: suchej lub wodnej,
  • pozwala na cięcie wszystkich metali: stal nierdzewna i czarna stal, aluminium, miedź, mosiądz, cynk,
  • bardzo solidna konstrukcja oraz wysokiej jakości oprogramowanie SigmaNEST,
  • najwyższa precyzja i jakość cięcia.

Stół plazmowy jest kompatybilny z przecinarkami plazmowymi Hypertherm:

• Powermax 45XP
  • Powermax 65
  • Powermax 85
  • Powermax 105
  • Powermax 125
Maksymalne przebicie Stal czarna Stal nierdzewna Aluminium Cykl pracy 100% cyklu pracy
Powermax 45XP 10 mm 9,5 mm 9,5 mm 50% 32 A
Powermax 65 16 mm 12 mm 12 mm 50% 46 A
Powermax 85 19 mm 16 mm 16 mm 60% 66 A
Powermax 105 22 mm 20 mm 20 mm 80% 94 A
Powermax 125 25 mm 20 mm 25 mm 100% 125 A

Dowiedz się jeszcze więcej:

Zdrowie pracowników jest dla nas najważniejsze, dlatego wszystkie maszyny Swift-Cut posiadają skuteczne zabezpieczenia, co potwierdza certyfikat CE. Nasze stoły plazmowe CNC wyposażone są w dodatkowe opcje poprawiające bezpieczeństwo pracy (np. systemy odciągowe w przypadku stołu wodnego lub filtro-wentylatorów, jak również osłonę przed iskrami oraz cząstkami metalu).

sigma_swift_cut