Swift-Cut Plate Rider

plate_rider_swift_cut

Plate Rider – płytka dociskająca do precyzyjnego cięcia cienkich blach

Plate Rider to narzędzie, które zakłada się na palnik, by dociskać blachę, a tym samym zachować odpowiednią odległość palnika od wypalanego materiału. Precyzyjny tryb pracy umożliwiają 4 kulki łożyskowe przymocowane do talerza. Sprzęt pozwala na obróbkę cienkich blach przy zachowaniu najwyższej jakości cięcia. Rozwiązanie dedykowane jest branży wentylacyjnej.

Swift-Cut Plate Rider oferuje maksymalną niezawodność przy cięciu cienkiego materiału. Narzędzie w pełni współpracuje z oprogramowaniem HVAC (Parametryczna biblioteka kształtów wentylacyjnych).

Filozofia firmy Swift-Cut zakłada tworzenie niedrogich i niezawodnych produktów. Na rynku nie było przystępnego cenowo rozwiązania do cięcia HVAC, dlatego Pate Rider Swift-Cut uzupełnia tę lukę. Sam system jest prosty i potrzebuje jedynie podłączenia do kontaktu oraz stałego dopływu powietrza 8 bar. Został stworzony do pracy z modułem SigmaNEST Companion™, ale działa również w połączeniu z Auttodesk’s CAMduct. Plate Rider zapewnia niedrogie, niezawodne i dokładne cięcie!

Dane techniczne:
Cięcie robocze: 8 bar
Napięcie zasilania: 24 VDC

Zobacz jak działa Plate Rider Swift-Cut!