SwiftMark

SwiftMark – wbudowane narzędzie do grawerowania

Maszyny CNC Swift-Cut mogą być wzbogacone o zautomatyzowane narzędzie do grawerowania SwiftMark, które znacznie zwiększa możliwości produkcyjne oraz przyczynia się do redukcji kosztów. SwiftMark pozwala na znakowanie i cięcie części w jednym cyklu pracy. Dzięki takiemu rozwiązaniu proces znakowania detali może być zrealizowany na miejscu, dzięki czemu nie trzeba przesyłać materiałów do firm zewnętrznych.

Hartowany marker pneumatyczny pozwala na trwałe znakowanie środków, numerów części, linii gięcia, skomplikowanych tekstów, czy dekoracyjnych fotografii. Regulacja nacisku grawerowania sprawia, że ten sposób znakowania nadaje się do materiałów twardych i miękkich.

Bardzo wysoka jakość SwiftMark już dawno temu została dostrzeżona przez specjalistów. Podczas projektowania tego narzędzia pamiętano również o użytkownikach starszych wersji stołów plazmowych, dzięki czemu SwiftMark może współpracować z maszynami dowolnej generacji.

SwiftMark – wbudowane narządzie do grawerowania:
  • to doskonałe narzędzie do znakowania stali konstrukcyjnych (PN-EN 1090-1)
  • posiada system automatycznego smarowania
  • posiada system sterowania pneumatycznego Premium
  • wymaga jedynie zasilania sprężonym powietrzem (8 bar)